Представят новия зам. кмет на Казанлък утре?

Утре ще бъде представен пред общинската администрация на Казанлък новият, трети заместник-кмет, научи zakazanlak.bg. Информацията не е официално потвърдена, но предстоящото събитие бе една от темите днес на разговори на общинските служители, които пряко ще трябва да работят с новия заместник-кмет. Вече три месеца постът на Петър Косев, зам. кмет по бюджет и финанси в предходния мандат на общинската управа е вакантен. Няколко имена бяха спрягани за поста му, сред които фаворит бе настоящият общински съветник от групата Български демократичен център / БДЦ/ Михаил Иванов Михайлов.

41 годишният Михайлов е бивш директор на местния клон на Общинска банка, настоящ шеф на застрахователната компания към банката. В Общинския съвет на Казанлък той е зам.-председател на комисията по европейските въпроси и бизнессреда и член на комисията по икономика, бюджет и финанси.


Самият той нито потвърждава, нито отрича наличието на подобна оферта към него.

В края на миналата седмица, без титуляр зам. кмет, пряко отговорен за финансите на община Казанлък бе приет тазгодишнияя бюджет на общината.

Заслугата за е него е на екипа общински счетоводители и отделнизвена, ръководени от Радостина Люцканова, биш директор на Бюрото по труда в Казанлък и настоящ директор дирекция "Финанси и бюджет".

В новата структура на общинската администрация, приета в края на миналата година позицията на досегашния зам. кмет по бюджет и финанси вече е с ново име- заместник кмет - икономика, инвестиции, собственост .

Кой точно ще поеме това стратегическо място в общинската администрация, ще стане ясно утре. Обновеният му кабинет на третия етаж в общинската администрация вече го чака.