"60 години организирано балнеолечение в Павел баня".

Това е заглавието на книгата, представена пред казанлъшката публика, в рамките на Чудомирови празници 2017. Нейни автори са семейство Гечеви- дългогодишният главен лекар на Санаториума в Павел баня д-р Георги Гечев и съпругата му Гергана Подскочиева- Гечева.


Книгата е своеобразен сборник-енциклопедия за лечебните качества и свойства на минералната вода в Павел баня, лечебните процедури и масажи, както и енциклопедия за района и минералните извори там.

Специално място е отделено на това какви заболявания могат да се лекуват в курорта Павел баня и на перспективите за развитието му.

Книгата, която има свое второ, преработено издание е и богата илюстрована.

В рамките на премиерата свой хумористичен прочит на книгата направиха две неуморни казанлъчанки: актрисата- доайен на местната гилдия Гълъбина Михайлова и нейната сподвижничка Цанка Капова.


От името на фондация "Чудомир" Гергана Гечева, Гълъбина Михайлова, Цанка Капова и пианистката Марияна Мъгева, помогнала за реализацията на хумористичния прочит на книгата, получиха специални грамоти от директора на ЛХМ " Чудомир" Добрина Матова.