Те двете имат много общи черти.

Отвъв еднаквите фамилии, без да са сестри. Макар че са точно такива в отношенията си.
Учили са в един клас в едно и също училище. Свързва ги близо 30 годишно приятелство. Голямо. Което и различните континенти, на които се случва животът им, не могат да прекършат.

И двете са сбъднати. Всяка по своя начин.

И двете имат невероятно вълнуващи силни детски спомени от Коледа.
Думата, която и двете използват за този вълшебен и уютен ден е „магия“.
Имат и други: добро, сърце, любов, приятелство, спомен, жест, съпричасност, подкрепа, изненада, копнеж, очакване, радост, очи.
И в името на всички тях, двете млади жени са си подали ръце, за да зарадват деца, като им подарят коледна магия.
И в името на този подарък двете – Цветкови- Надежда и Елеонора, сега Мерт са „заразили“ с идеята си куп свои приятели, познати, а чрез тях и още десетки анонимни непознати съпричастници на каузата: „Предай нататък. Коледна магия. С любов".

Идеята за това се ражда в Чикаго, където повече от 20 години живее Надежда Цветкова- Царица Роза на Казанлък за 1994 година.
Ражда се спонтанно на неин рожден ден, после прераства в символични картички от по долар в арт студиото й, които подарява на свои клиенти, с идеята да популяризират кампанията за подкрепа на деца в социални домове в райна на Казанлък и Стара Загора. Започва от скромните 450 долара, които получава вместо подаръци от свои приятели за рождения си ден.
И защото доброто е като снежна топка, пръска се на много, каузата се множи. Идеите за помощ и подкрепа стават много.
За целта Надежда Цветкова, една от казанлъшките царици, изминава разстоянието тази есен от Чикаго –САЩ до Казанлък, специално за тази кампания, която вече реализират с Елеонара Мерт.
Двете започват да изработват специални малки подаръчни кутийки, с различни форми, в които грижливо за скъпи хора да пъхнат лакомства, или картички за специални хора. Красоти срещу 2 лева. И дискретна кутийка, в която всеки, който пожелае може да остави лептата си, за скъп човек, подкрепяйки по този начин коледната кампания на двете Цветкови.
От сега е ясно, че с набраните средства всяко едно от децата в домовете „Мария Терезия“ в Стара Загора и в един от социалните домове в Казанлък ще получи подарък.
Нещо повече.
Към общата сума от набраните чрез продажбата на картички и подаръчни кутийки с лакомства Надежда и Елеонора ще добавят от себе си още толкова средства.

Магията на Коледата е в очакването и изненадата, в усещането за празник, убедена е казанлъшката Царица Роза 94. Затова двете с Еленора са решилипреди утрото на подаръците да купят и подарят и украсят заедно с децата от тези домове и коледни елхи, под които в утрото след Коледа всяко едно дете да намери своя подарък. Магията от това коледно очакване ще бъде запечатана на снимки, които децата ще получат в нарочно създаден за тях специален коледен албум с три позиции. Също дар от „ Предай нататък Коледна магия. С любов“.
Освен общата снимка в албумчето всяко дете ще има в него специално календарче и място за любима друга снимка, която то самото да си сложи.
Смисълът не е толкова в сумата и големината на материалния подарък, а в в жеста и вълнението, в подаряването на усещане за празник, казва Елеонора Мерт, за която магията на този зимен празник е „неповторима и се помни цял живот“.

Всеки, който иска да подкрепи кампанията на двете казанлъчанки и да допринесе за радостта и коледния празник на деца в неравностойно социално положение от Казанлък и Стара Загора, оставени на грижата на обществото ни, може да си закупи от малките подаръчни кутийки с лакомства или картички за скъпи на сърцето хора.

Жестовете Добро ще откриете на 10 места в Казанлък.
Те са:
1.В Цветарница „Флора“ – до Универсалния магазин
2. Детски магазин „Патиланци“ в Универсалния магазин
3.Фризьорски салон „Стенли“
4.Фризьорски салон „Ойл Прити“
5.Фитнес магазин „Санта Моника“ – до магазин „Перун“
6.Казино „Сезам“
7.Магазин „Бел кет“ в Универсален магазин
8.Бистро BELEZZA- Център и кв. „Кулата“
9.Хотел -ресторант „Терес“
Малките симпатични подаръчни кутийки с лакомства и картичките за скъпи хора ще са на разположение на желаещите да подкрепят кампанията до средата на декември.
Надежда и Елеонора са убедени, че „Предай нататък Коледна магия! С любов“ ще се случи и в Казанлък. Не само защото „великите неща са най- малки“, а „защото няма неща, които не умеем. А само такива, на които не сме отдали дължимото“.

На ход са добрите. Тоест всички.
До Коледа остават 35 дни.
Предай нататък!