Потвърдиха присъдата на мъж, причинил смъртта на двама казанлъчани По обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден водач на конска двуколка на 3 години и 6 месеца затвор за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден К.К., на 36 г., за престъпление, съгласно Наказателния кодекс. Той е признат за виновен за това, че на 27 октомври 2018-а на първокласен път 1-5, км. 206, на територията на община Мъглиж, мъжът с инициали К.К. е управлявал конска двуколка, без светлоотразители. За да избегне сблъсък с него, движещият се зад него водач на автомобил (Ц.П.) навлязъл в срещуположната лента за движение и се удря в друго моторно превозно средство. В резултат на катастрофата загиват водача на автомобила и жената, която пътува с него, и двамата жители на Казанлък.
Потвърждава се, че човекът с каруцата е нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, както и Наредба №1 на община Мъглиж за опазване на обществения ред, безопасността на движението, спокойствието и сигурността на гражданите.
Районен съд - Казанлък е наложил на К.К. наказание от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване.