Гимназистката Румяна Райчева от ПМГ „Никола Обрешков“ организира благотворително фотографско събитие в подкрепа лечението на Петя Мирчева.

Всеки ден тази седмица Румяна ще очаква желаещи за снимки от 11:00 до 13:00 часа и в събота от 11:00 до 17:00 часа във фотографското студио на ул. „Опълченска” №40 в гр. Казанлък, за да направи портрет 50х50 см (черно-бяла фотография), който ще включи в изложба през м. май. Портретите ще бъдат направени с помощта на фотографа Илиян Мичев.

Идеята е всеки да откупи своя портрет за 20 лева. Събраните пари момичето ще предостави за финансиране на лечението на Петя.

„Правя това с единствената цел, за да помогна на Петя да продължи напред, тя трябва да преодолее болестта и вярвам, че ще се случи”, сподели бъдещата фотографка, която предизвиква казанлъчани към благотворителна кауза.


Всеки, който желае да се включи в проявата, може да се свърже с Румяна във Фейсбук: https://www.facebook.com/rumi.raicheva.1?fref=ts.

Румяна Райчева


На сн: Петя Мирчева

Петя Мирчева, в помощ на която е и инициативата на гимназистката, е на 25 години и работи в Завод 4 на "Арсенал".
Преди 5 години, когато ражда своята дъщеричка, Петя получава белодробна емболия. Лекарите едва я спасяват. Следват дълги дни на различни процедури и накрая диагнозата е поставена: „Системен лупус еритематозус – кожно-ставно, хематологична белодробна форма с имунологична активност. Вторичен антифосфолипиден синдром”. Както трудно се произнася, така и трудно се живее с тази болест. Или заболяването е едно от най-редките и здравната каса не финансира лечението му.

Ежемесечно, за да се поддържа живота на Петя са нужни огромни суми, които на тримесечие достигат 5 цифрена сума. Семейството на Петя Мирчева не може да се справи само с това трудно предизвикателство.
Затова е нужна и помощта на хората.

Надеждата, че добрите не са се свършили, е това, което крепи Петя Мирчева и близките й.

Да помогнем, като се отзовем!

на сн: Петя с нейното момиченце