Полицията в Стара Загора задържа 65-годишен мъж за опит за убийство
Към 9.36 часа в полицията е получен сигнал за прострелян мъж в база на транспортна фирма на ул. „Хан Аспарух“ в областния град. Изпратените полицейски екипи на ОДМВР-Стара Загора установили самоличността на пострадалия - 46-годишен мъж от Стара Загора, с рана от огнестрелно оръжие. Той е откаран от екип на ЦСМП в болницата в града, настанен е за лечение в тежко състояние. На място е задържан извършителят – П. П. /65 г./ от Стара Загора. От мястото на инцидента е иззет пистолет. Продължава работата за изясняване на причините за случилото се.

Случаят е докладван на Окръжна прокуратура – Стара Загора. В Първо Районно управление е образувано досъдебно производство за извършен опит за убийство. Продължават процесуално-следствените действия. Това се казва в прессъобщение от Пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

По информация на "24 часа" в болницата започва животоспасяваща операция на простреляния в Стара Загора Христо Чолаков. Той има поне 4 огнестрелни рани в гърдите, корема и крака. 46-годишният Чолаков, известен като Ицо Магарето - този прякор получава в спортното училище, бе прострелян тази сутринт в офис на транспортната фирма ЕТ "Пеньо Пейков". Задържан е собственикът на фирмата - 65-годишният Пеньо Пейков - пастрок на простреляния.