С пищна заря под звуците на българско хоро отпразнуваха празника жителите на село Копринка. На тържествата започнали още от петък присъства и заместник-кмета Даниела Коева. Коева се обърна към жителите на Копринка с думите: “Радвам се, че виждам толкова хора днес в това китно село - това показва, че обичате Копринка. Ние, от Общината, също се стараем да се чувствате добре тук- през тези 4 години асфалтирахме няколко улици, погрижихме се за училището, което сега има красив и европейски вид, а така също и направихме най-новия парк, за радост на малките жители на Копринка”.

Заместник-кметът честити празника на кмета на селото Стойчо Василев, като му пожела дръзновение и повече успехи занапред. Поздравителен адрес от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, Коева връчи на копринския кмет.

След проведен референдум в селото, кметът Стойчо Василев измества храмовия празник на Копринка да се провежда на Малка Богородица - 6 септември. Но понеже тази година той почти съвпадна със Събора на русофилите, в Копринка празнуваха на 12-ти.