Патронен празник посреща казанлъшката Математическа

На 6-ти март патронен празник чества училището, дало на България и света плеяда блестящи учени в областта на физиката, математиката, хиимята, медицината и други природни науки- ППМГ "Никола Обрешков".

Създадено преди 59 години, днес гимназията, открита на 20-ти септември 1970 година е едно от най- престижните училища в страната и училището с най- висок успех в община Казанлък за миналата година., какт ои за първия учебен срок на тази.

Близо 700 са учениците в Математическата гимназия на Казанлък в момента, стотици са тези, които носят знанията и славата й по света и отдавна са се превърнали в емблеми в своята сфера, както и във своеобразни визитни картички на България.

По повод училищния празник, възпитаници на гимназията изпратиха специално поздравление до казанлъчани, до своите учители- настоящи и бивши, както и до настоящите, бившите и бъдещите ученици- математици.

В него се казва:


"Ние, възпитаниците на ППМГ „Никола Обрешков“, гр.Казанлък, Ви поздравяваме по повод 123-годишнината от рождението на великия български математик акад. Никола Обрешков.
На 6 март – рождената дата на акад. Обрешков, нашето училище за 48 път отбелязва своя празник.


Дългогодишната му работа в сферата на висшата математика и множеството негови постижения му запазват почетно място в нашата история. Спечелените от нас награди от национални и международни състезания и олимпиади са доказателство, че носим пламъка на знанието в себе си и продължаваме да откриваме нови хоризонти с обрешковата всеотдайност, постоянство и любознателност. Нека ние, неговите наследници, с усърден труд, ентусиазъм и много търпениен да продължаваме да покоряваме нови върхове и нека нашите учители разпалват творческия ни огън и ни подкрепят във всяко начинание!


Честит празник, казанлъчани!"