От 1-ви март ще започне издаването на членски карти за риболов на язовир Копринка, обявиха от Централната рибноопазваща организация (ЦРОО).
Членската карта, с валидност за една календарна година, ще струва 30 лева за възрастните, за младежите от 14 до 18 години – 15 лева, също толкова е цената за пенсионери и инвалиди. За най-малките риболовът ще е безплатен, но те задължително трябва да бъдат придружавани от възрастен, с членска карта, като те имат право да ползват само една въдица.
От ЦРОО информират, че няма да има определен пункт за продажбата на карти, всеки риболовец ще бъде посетен на място. Няма юридическа база, на която да се издават дневни, седмични или месечни карти, поясняват от организацията.
Картите ще важат и за язовир „Сопот“. Лодките и каяците няма да се таксуват допълнително, но през нощта ще влизат само за разпъване на въдиците, като риболовът в тъмната част на денонощието ще е разрешен само от брега.
Членска карта ще се издава за срок от 1 календарна година. С нея ще имате възможност да посещавате както язовир Копринка, така и язовир Сопот.
Предстои да бъдат определени коридори за движение на джетове, поясняват още от организацията. Целта е да няма конфликти с риболовците.