От Пътна полиция обявиха началото на нова специализирана акция срещу войната по пътищата. Считано от днес до неделя включително започва контрол по пътищата както в малките, така и в големите населени места.
На „прицел“ ще бъдат както водачите на МПС, така и пешеходците.
Представител на Пътна полиция съобщи пред медиите, че за февруари са станали 310 тежки пътни инцидента, от които 102 са били с участието на пешеходци. Основната причина за катастрофите през изминалия месец е превишената или несъобразената с пътните условия скорост.
Именно в тази насока ще бъде насочен контролът в предстоящата акция, която започва от днес и завършва в неделя – контрол на скоростта, дали се осигурява необходимото предимство на пешеходците и дали пешеходците пресичат правилно на обозначените за това места, разясниха от Пътна полиция.
Специализираната акция ще се проведе на територията на цялата страна, като в нея ще бъдат включени както допълнителни екипи, така и над 200 технически устройства.
За февруари са били заловени 166-има водачи зад волана след употреба на алкохол и 64-ма след употреба на наркотични вещества, стана ясно още на брифинга.

ДНЕВНИК