От Централната рибно-опазваща организация напомнят на риболовците на язовир „Копринка“, че от 15 март, до 15 май, включително, влиза в сила забраната за риболов на бяла риба. Контролът и следенето ще бъде засилено навсякъде и ще се проверява основно, дори и в автомобила, за задържането, както на бяла риба, така и на щука, която също е в забрана.
„Отправям апел към всеки един риболовец, който е уловил случайно бяла риба или щука - нека не се съблазнява да задържа рибата, която е в забрана, защото актовете започват от 1 500 лв. и стигат до 3 000 лв. Бъдете сигурни, че няма да има абсолютно никакъв компромис към никой заловен в нарушение.”, предупреждава Валентин Димитров от ЦРОО – Копринка.
Организацията, стопанисваща водите на язовир Копринка, апелира всеки един съвестен рибар, който забележи някой да улавя и задържа бяла риба или щука, да сигнализира на посочения на гърба на членската карта служебен телефон, който е за всякакъв вид сигнали. Момчетата ще реагират моментално на всеки един сигнал, а дали е достоверен или не, ще преценят на място.