Оставиха в ареста нападателя на курсантите от военното училище

Районният съд в Казанлък остави в ареста 32 годишният Йордан Пенев от село Орлово, който преди три дни нападна с брадва автомобил, в който са пътували пет човека- кадети от военното училище ввъв велико Търново. Мъжът е задържан заради извършено хулиганство при управление на моторно превозно средство по първокласен път от гр. Сливен към гр. Гурково.

В Съда задържаният е заявил, че кадетите се държали провокативно, показвали средни пръсти. Тезата му е потвърдена и от жената, карала колата, с която Йордан живее на семейни начала.
"Те са 5 човека, могат да твърдят каквото си искат," е казал още Йордан. Пред Съда той е потвърдил, че е употребил алкохол и е изразил съжаления за действията си.
От Апелативната Прокуратура съобщават, че по образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Настоящото престъпление по чл.325 ал.3 вр. с ал.2 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс е умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” до 5 години и лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност. Й.П. е изтърпял наказание „Лишаване от свобода“ от една година и един месец по последното си осъждане през януари 2013 г.,, става ясно още от информация на Прокуратурата.
Оттам считат, че има реалната опасност задържаният да извърши и друго престъпление. Доказателствата по делото сочат, че обвиняемият не пребивава на постоянния си адрес, от което следва извода, че може на се укрие от наказателно преследване.

Определението на Районния съд в Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.