Във връзка с провеждането на оперните спектакли на брега на язовир „Копринка“ на 4, 5 и 6 септември 2021 г., един час преди началото на представлението (19,00 ч.) движението около сцената и прилежащото пространство със седящи места ще бъде временно ограничено. Ограниченията ще важат до края на спектакъла. Придвижването ще бъде възможно свободно само за пешеходци. Асфалтовият път в района ще остане свободен за движение на МПС.

В трите посочени дни по време на Празниците в Долината на тракийските царе на брега на яз. „Копринка“ публиката ще може да се наслади на три спектакъла на Държавна опера – Стара Загора. На сцената под открито небе, на фона на язовира, недалеч от мястото на древната столица Севтополис, на 4 септември ще бъде представена операта „Турандот“. В грандиозния спектакъл се включва и Държавен куклен театър – Стара Загора. На 5 септември е музиката на Стинг в концерта STING THE OPERA, на 6 септември - танцовата драма „Нестинарка“.

Билети за спектаклите могат да се закупят на място на откритата сцена на язовир „Копринка". Продажбата ще започне два часа преди спектакъла (18,00 ч.) и ще продължава до началото на съответното представление (20.00 ч.). Цената за централен сектор е 20 лв., странични сектори – 10 лв. Предварителната продажба на билети за музикалните събития на Старозагорската опера върви в момента на касата на Билетния център в Културно-информационния център на ул. „Искра” № 4. (В празничната програма платените събития са изрично отбелязани със *(звезда). Всички останали събития в програмата за Тракийски празници 2021 са безплатни.) Телфони за контакти: 0431/99553, +359 885771464