Официална делегация от Казанлък пътува за Търговище

Заместник- председателят на Общинския съвет на Казанлък и член на групата Експерти за Казанлък Драгомир Петков и трима представители на Община Казанлък- експерти и служители заминаха днес за румънския град Търговище- побратимен на Казанлък.
Те ще представляват на официално ниво Община Казанлък, в традиционните празници на румънския град.
От Пресцентъра на община Казанлък съобщават, че в състава на общинската делегация освен Драгомир Петков, са включени и Татяна Станева – главен експерт по управление на собственосттта, Катя Петкова- главен специалист- деловодител, Дончо Иванов- служител на Община Казанлък.
Поканата към Община Казанлък за участие в Празниците на Търговище е мотивирана в официалната покана от Кристиян Даниел, кмет на румънския град Търговище с „добрите взаимоотношения, потвърдени във времето“.

Освен в събитията от празничната програма делегацията от Казанлък ще участва в официална среща с местния парламент на Търговище.Делегации от румънския град ежегодно уважават Празника на Казанлък и на розата. През миналата година на казанлъшкия празник гостуваха заместник-кметът на Търговище, директор на дирекция в тамошната община, общински съветник.
През тази година румънците почетоха казанлъшкия празник, изпращайки свой състав за участие в Международния фолклорен танцов фестивал.