Община Казанлък предлага организиран транспорт в дните на спектаклите на Държавна опера – Стара Загора. Бусът ще тръгва от спирката пред сградата на Общината два часа преди началото, в 18 ч. и ще връща пътниците след края на оперната постановка. Цената на билета в двете посоки е 5 лв.
Билети за оперните спектакли ще може да се закупят и на място на брега на язовир Копринка. Продължава продажбата на билети за оперните спектакли на Държавна опера – Стара Загора, на цена 20 лева в Културно-информационния център на ул.“Искра“ № 4.

Дългоочакваните празнични дни, посветени на мистичната древнотракийска култура тази година започват в петък на 26 август и ще продължат до 4 септември. Програмата е наситена с разнообразни събития, сред които оперните спектакли се отличават с висока класа и атрактивност на брега на язовир „Копринка“, над водите на потопения древен град Севтополис.

За втори път на откритата сцена Държавна опера – Стара Загора, и Община Казанлък ще предложат на изисканата публика три спектакъла с начален час 20 ч.:

- на 1 септември – „Хубавата Елена” опера-буфа от Жак Офенбах с участието на Антоанета Добрева-Нети
- на 2-и септември – „Кармен” от Жорж Бизе с Даниела Дякова, Ивайло Михайлов, Валери Турманов и др.
- на 3-и септември – „Моление” – концерт в 2 части с диригент Старозагорски Митрополит Киприан

Цялата програма на Тракийски празници 2022 в Казанлък може да разгледате тук: www.kazanlak.bg/cat-705.htmll