Капитан трети ранг, о. р. инж Стоян ПЕТРОВ и ученик на златния преподавател по физика Теодосий Теодосиев е кандидатът за кмет на община Казанлък от БСП.

Това съобщиха от Пресцентъра на БСП в Стара Загора, след финала на общинската партийна конференция на най-многочислената партия в Казанлъшко- на градската организация на БСП.

На форума е утвърдена и пълна листа с общински съветници на Левицата, както и Визия за развитието на Казанлък през следващите четири години.

Делегатите са дали висока оценка на представителите на БСП в местния парламент в мандат 2015г. – 2019г. и гласуваха отново да са част от местната законодателна власт в Казанлък.


Доверие е дадено и на нови лица експерти в различни области, една трета в листата ще са представители на гражданската квота, чиито имена до дни ще утвърди Общинският съвет. Приета бе и Визия за община Казанлък.Конференцията е гласувала единодушно и кандидатите за кметове на Розово – Валентина Лазарова, на Горно Черковище – Даниел Кръстев, на Кънчево – Димитър Нов, Овощник – Иван Колев, на Копринка – Иван Писков, на Ръжена Ивайло Георгиев, Крън – Иван Иванов, Дунавци – Лалка Тодорова и за Шейново – Петър Добрев.

За останалите населени места БСП ще обяви скоро своите номинации.За 52 годишния кандидат- кмет основни приоритети в програмата му ще са: прекратяване на противопостяването между граждани и институции и връщане на доверието в местната власт, премахване на административните и нормативни пречки за нормалното функциониране на интересите на гражданите и бизнеса в общината, прозраност в общинските средства и тяхното разходване, приоретно развитие на спорта, културата, здравеопазването в общината, качествено изпъленине на инвестиционната програма и европейска визия за селата от общината.


Повече за кандидата кап. Стоян Петров :Корабният инженер и морски офицер от резерва Стоян Петров е възпитаник на Военно-морското училище във Варна.
Кореняк казанлъчанин, семеен, баща на първокласник, син на лекарка и икономист, и двамата с дълъг стаж в „Арсенал“. Наследник е на учители и търговци от Казанлък. Израснал в къща, съседна на писателя-художник Чудомир.
Не е членувал в партии, не е заемал административни постове и не е ползвал обществен ресурс – не е участвал в обществени поръчки, публично-частни партньорства и в други проекти, финансирани със средства на българския и европейски данъкоплатец.
Капитан III ранг о.р. инж Стоян ПЕТРОВ има успешен среден бизнес вече почти четвърт век, който поддържа и до днес със съпругата си.


Бивш активен спортист по лека атлетика, баскетбол и гребане, с многобройни медали от различни състезания, възпитаник на треньорите от Казанлък Лютвян Моллова и Петър Маринов.

Очаквайте подробности за листата с кандидати за общински съветници.