66 065 са избирателите с право на глас в община Казанлък, които могат да гласуват в изборите в неделя - 26 май, за 17-те български нови евродепутати.
Това съобщи Ваня Иванова, секретар на общинската администрация в Казанлък.
В общината ще се гласува в общо 87 изборни секции, от които една подвижна, за хора със затрудения за придвижване до местата за гласуване.
В 27 от секциите ще има възможност избирателите да гласуват и машинно.
778 са членовете на СИК в община Казанлък, които ще подпомагат изборния процес в неделя.
Началото на изборния ден започва в 7 часа сутринта и ще продължи до 20 часа.
На всяка една изборна секция в общината ще бъдат поставени указателни табели с телефонни номера на Районната избирателна комисия, на Районната прокуратура, и на Полицията, на окито гражданите ще могат да подват сигнали за нарушения или опити за купуване на гласове.


От сайта на Районната прокуратура в Казанлък става ясно, че сигнали и жалби се подават в деловодството на прокуратурата на етаж 3 стая № 36, както и на телефони: 0431/ 6-27-37, 0431/ 6-54-27.
Или на електронен адрес:
rp_kazanlak@sz.prb.bg

В Община Казанъък е разкрит и специален телефон, на който гражданите с двигателни проблеми могат да заявят транспорт, който да ги откара до местата им за гласуване: 0431 98 248

Утре следобед изтича 48 часовият срок, в който Районната прокуратура в Казанлък следва да извърши проверка по сигнал за купуване на гласове от представители на ГЕРБ, подаден от съветници на БСП в Казанлък. Какви са резултатите от проверката и какви последващи действия ще предприеме или не дежурният прокурор, ще бъде оповестено след 15 часа, съобщи районният прокурор Таня Димитрова.

Късно тази вечер от Областния предизборен щаб на ГЕРб в Стара Загора разпространиха до медиите и обществеността изявление, по повод внесения в Прокуратурата сигнал за за купуване на гласове,в полза на партията. Оттам определят тези сигнали като " "не просто обикновена лъжа... а свидетелство за политическия фалит на БСП, ...чието единствено политическо оръжие са клеветите и манипулациите.,".