Да бъдат поставени рекламни пана на културно исторически забележителност от област Стара Загора пред българското посолство в Париж. Тази тема обсъждаха на съвместна среща днес в Областна управа Стара Загора областният управител инж. Георги Ранов и първият ни дипломат във Франция Ангел Чолаков. Срещата бе по инициатива на губернатора на Стара Загора.

Пред оградата на посолството ни в Париж ще бъдат поставени четири пана, всяко с размери 2.25 на 1.50 м, Те ще съдържат снимки и кратка информация за най-интересните туристически обекти, които се намират в регионите на Стара Загора и Казанлък. Очаква се рекламата да привлече отгромен интерес, поради факта, че сградата на посолството на България се намира в идеалния център на френската столица, само на около 500 м от Айфеловата кула.

На срещата инж. Ранов и представители на общините Казанлък и Стара Загора обсъдиха технически подробности около изработването на паната и фотосите, които ще присъстват на тях.

Огромни пана, рекламиращи изложбата на тракийското изкуство в Лувъра, посрещна през април българските представители в легацията ни. Изложбата, събрала рекорден посетителски интерес и голямата реклама във френската столица направиха Долината на траките и региона ни по- познат за туристите, категорични са представители на туристическия бранш.