Напусна ни архиерейски наместник отец Петко Мотев

Със скръбна вест за Казанлъшка духовна околия е изпълнен денят 9 май 2022 година. Пет месеца преди да навърши 70 години от този свят си тръгна архиерейският наместник и енорийски свещеник при храм „Св. Успение Богородично“, гр. Казанлък - отец Петко Мотев. Той ръководеше духовната околия дълги години, а казанлъшката общественост го почете като съвременен будител.

На 11 май /сряда/, от 9:00 часа ще бъде отслужена Заупокойна св. Литургия, опелото и погребението ще бъдат извършени от 11:00 часа в храм „Св. Успение Богородично”, където отец Петко Мотев служеше.

„Но не искам братя, да не знаете за починалите - казва св. ап. Павел в посланието си до Солуняни, - за да не скърбите, както и другите, които нямат надежда.” /Сол. 4:13/. Ние, вярващите, имаме надежда и нашата надежда е спасителната и промислителна Божия десница. Като земни хора да поскърбим за добродетелния покойник, като вярващи, които имаме надежда за вечния живот да не униваме, да ни крепи надеждата в Бога, надеждата в безсмъртието, защото смъртта и гробът не са краят на човешкия живот. Както Христос Бог възкръсна, така и всички, които вярват в Него, изповядвайки Символа на вярата, ще възкръснем за живот вечен. Нека Бог настани душата му в място светло, прохладно и тревисто! Бог да го прости! Вечна и блажена да бъде паметта му, се казва в съболезнователното съобщение на Старозагорския епархийски съвет.

Поклон пред Светлата му памет!