Над 1500 кебапчета опече Антонио Металикис от ранната сутрин до ранния следобед на 30 септември. Мястото веднага се познава – стадиона на „Арсенал“, а събитието е повече от известно – фирменият празник на най-старото и до днес - най-голямото българско машиностроително предприятие.

Антонио Металикис е родом от Гърция, но в Казанлък го е довела любовта. Неговата съпруга Деляна е охрана в Завод 1 на „Арсенал“. В деня на фирмения празник двамата зареждат скарата с кебапчета и кюфтета в една от близо 30-те шатри, разпънати още от предния ден, за да задоволят апетита на хилядите арсеналци и гости на завода. По сметките на Антонио, само за няколко часа изпечените от него кебапчета са над 1500. А те така съблазнително цвъртят върху нагорещените решетки на скарата, че чакащите едва удържат глада си. Мнозина вземат и огромни количества сурови кебапчета и кюфтета, за да заредят фризерите за дълго време, защото цената на една бройка от 100 грама е само 75 стотинки.

Към края на празненството поизморените, но продължаващи любезно да посрещат своите клиенти Деляна и Антонио ни изпращат с най-хубавите си усмивки! И кебапчетата са на свършване, но опашките за тях - не. Ами те са най-вкусни на празник!