Мисия "Подари Добро!"


Благотворителна кампания с цел да се помогне на децата и майките на Казанлък и района започнаха в посветения на Жената и Майката месец група сърцати граждани на общината.

Кампанията е под името „Мисия „Подари Добро!“ и има за цел да набере средства, с които да бъдат закупени бебешки легла за родилното отделение, както и спално бельо за него, за АГО и Детско отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ - гр.Казанлък.


сн: Ето тези креватчета ще бъдат закупени със събраните от дарения и предаване на пластмасови бутилки средства



Инициатор и своеобразен емоционален двигател на кампанията за е Мелиха Неби, организатор производство в казанлъшката фирма „Ерсела“ ЕООД.
С идеята си тя увлича своите колеги, приятели, съмишленици. Търси и нови.
Убедена е, че „доброто никога не е достатъчно и че колкото повече добро създаваш, толкова повече добро е нужно“, както и че майките заслужават уважение, а „новият живот заслужава да бъде посрещан с обич, топлина, в уютно, красиво място“.

За да бъдат закупени нужните 10 бебешки кошарки и спално бельо за отделенията АГО, Родилно и Детско в казанлъшката болница ще са нужни 18 хиляди лева.
Средствата Мелиха и съмишлениците й са решили да наберат освен с доброволни лепти и дарения от съмишленици, така и чрез грижа за природата и околната среда: като събират пластмасови капачки и впоследствие предават за рециклиране.
Нещо повече: Мелиха е ангажирала и специален човек от екипа си, който да събира от подкрепящите каузата заделените капачки за рециклиране.
Подобен пункт е разкрит и в МБАЛ –Казанлък, като в него гражданите също могат да предават събраните от тях пластмасови отпадъци.

Набраните по този начин средства се трупат по дарителската сметка на МБАЛ –Казанлък.

Решилите да подкрепят инициативата с парични средства, получават и договори за дарение.


Освен това от фирма „Ерсела“ поставят и специални стойки за събиране на пластмасови капачки на различни места в Казанлък, стига да има желаещи: такива обекти могат да са кафенета, училища, паркове.
До момента вече са се отзовали от Математическата гимназия в Казанлък и СОУ "Екзарх Антим Първи", Фризьорски салон "Цеци" на улица "Иван Вазов" №15, бистро "Мания" в кв. "Васил Левски", северно от училище "Н. Вапцаров" и Сдружение "Бъдеще за децата" с офис на ул. "Войнишка".


Редакционният екип на zakazanlak.bg и вестник "Трибуна Арсенал" също приеха присърце мисията. В офиса на редакцията, на бул. "Розова долина" №100, офис №8, / срещу Митницата/, също могат да бъдат оставяни пластмасови капачки.




Мелиха вярва, че с общи усилия, с подкрепата и протегнатата ръка на добрите хора, ще се получи.
Вече е избран и моделът на бебешките кошарки, ясен е и броят на нужните комплекти одеялца и спално бельо.
Остава да се набере сумата- 18 хиляди лева.
Средства, които може и да са капка в морето от различни нужди за казанлъшката болница, но със сигурност ще стоплят и създадат усещане за комфорт игрижа сред майките, жените и новородените граждани на община Казанлък.

Мисия „Подари Добро“ е в ход!


И всеки един може да стане част от нея.
С дарение, със събиране и предаване на пластмасови капачки или като подкрепи усилията на инициаторите и сам създаде условия да се събират пластмасовите отпадъци и предават за рециклиране.

Каузата си заслужава: децата на Казанлък, майките ни жените.
Доброто за всички ни.
Амбицията на инициаторите на „Мисия „Подари Добро!“ е да реализират кампанията си за набирането на нужната сума в рамките на този месец.

За повече информация за кампанията и връзка с инициаторите:
Тел. 0898 68 34 22 и 0882 98 70 13

Дарения могат да бъдат направени и чрез:

Дарителска банкова сметка на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“- гр.Казанлък
BG 63 SOMB 9130 10 200 87 404
BIC: SOMBBGSF
Общинска банка ФЦ – Казанлък
За Мисия „Подари Добро!“