„Най-важното за мен бе, че тези възрастни хора ме промениха, научиха ме, че животът е прекрасен, независимо от всичките му трудности. Те са много различни, някои от тях се радваха на вниманието на близките си, други живеят самотно, някои от тях в старчески дом. Всички обаче имат една обща черта - те са много добри, без изключение! Защото са се примирили със себе си, вярват в хората и не трупат в себе си лоши мисли. Край тях разбрах, че най-важното в живота е да си нужен някому. Дори и само на един човек. Няма да забравя една баба от Велико Търново, която каза: „знаех си, че няма да умра, докато не дойде Мира Добрева…“
Това каза известната журналистка, при представянето на книгата си „Столетниците – благословия или орисия“ на 28 март в къща музей „Чудомир“. Изданието е естествено продължение на работата ѝ по телевизионния проект „Столетниците на България“, провокирано от срещата и със 101-годишната актриса от Смолянския театър баба Бисера.
Каква е тайната на дълголетието и има ли формула за това? Четете интервюто с Мира Добрева в следващия брой на вестник „Трибуна Арсенал“.