Стартът на новата учебна година в ППМГ „Никола Обрешков“ събра бивши и настоящи учители и учители, като и родители и близки на школниците. Оборудването на новия учебен корпус с 12 кабинета вече дава възможност учебното заведение да премине на едносменен режим на работа. Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на Казанлък Галина Стоянова, генералният директор на „Арсенал“ АД инж. Николай Ибушев, началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РУО) в Стара Загора Татяна Димитрова и общинския съветник Красимира Харизанова.
Директорът на гимназията Красимир Дамянов поздрави присъстващите и напомни за славните училищни традиции, които имат над 50-годишна история, както и за многобройните успехи на възпитаниците и след завършването им. Част от тези успели млади хора също присъстваха на тържеството. Директорът благодари и на ръководството на Община Казанлък за подкрепата и изграждането на новия корпус, който значително ще подобри обучението в гимназията. Той изказа и своята признателност към г-н Николай Ибушев за неговата подкрепа за различни училищни проекти, както и за направения от него избор, синовете му да учат в Математическата гимназия. На учениците Дамянов пожела да са упорити и никога да не се отказват с цитат от Аристотел: “Временният неуспех винаги е по-добър от временния успех!“.
Кметът Галина Стоянова изрази радост от обновената материална база в училището, тя приветства директорите на други училища като гости на празничното събитие, бившите преподаватели и възпитаници: „Най-емоционални сред Вас са учителите! Те трябва да направят от Вас дух, душа, истински и успешни деца!“, поздрави присъстващите тя. Кметът на Казанлък обяви, че след създаването на новия Национален център по природо-математически науки, новия корпус, с напълно оборудвани 312 учебни места в 12 нови класни стаи предстои да започне строителството на нов физкултурен салон на площ 670 кв.м. Галина Стоянова отбеляза, че всичките 26 казанлъшки училища са ремонтирани и с много добра материална база, но „просто наистина имаше нужда тук да помогнем, децата да учат първа смяна“.
Официалното откриване на новата част г-жа Стоянова отстъпи на двама от успешните бивши възпитаници на ППМГ „Никола Обрешков“ Александър Проданов и Тихомир Глухарев, и на председателят на Ученическия съвет Кристиян Петков, които прерязаха лентата. Веднага след това официалните гости разгледаха новата база в гимназията и лично можеха да се убедят в доброто и качественото изпълнение на проекта.