Моноспектакълът „Нашенец“ на Мариус Куркински е носител на 21-ата награда „Комедиен хит на сезона“, която беше връчена по време на официалното закриване на Чудомирови празници 2024 в Казанлък. Той беше избран от публиката сред постановки на театрални трупи и актьори от цялата страна, като талантливият актьор получава наградата за втори път. На второ място казанлъчани поставиха постановката „Вечеря за глупаци“ на хасковския драматично-куклен театър „Иван Димов“, а на трето - моноспектакъла „Провинциални истории“ на Иванка Шекерова.
Наградата връчиха председателят на фондация „Чудомир“ Борис Кърчев и заместник-кметът на община Казанлък Аксения Тилева.
„Винаги, още от дете, съм искал да направя нещо по Чудомир, но едва сега посмях да тръгна към него защото е много, много актуален към съвремието ни“, каза Мариус Куркински. Той благодари на организаторите на празниците за това, че почитат неговото творчество, неговата памет, а и неговото бъдеще, което е огромно, защото българите тепърва ще го преоткриват. „Благодаря и на публиката, защото имам усещането, че получавам тази награда лично от Чудомир, което е страхотно“, каза още той.