Маратон "Розова долина" в Казанлък Във връзка с провеждане на Маратон „Розова долина“, посветен на 120-ата годишнина на Празника на розата, в Казанлък се въвежда ограничаване на движението с оглед обезопасяване на мероприятието и организиране на реда и спокойствието на участниците в него от 08:00 ч. до 13:30 ч. на 28.05.2023 г. /неделя/.

Маратонът ще започне в 08:00 часа на 28.05.2023 г., неделя, от парк „Розариум“. Трасето ще продължи по ул.„Стара планина“ на запад до пресичането и с ул.„Алeксандър Пушкин“, след това продължава на юг по ул. „Александър Пушкин“ в източната лента на платното за движение до кръстовището с бул. „23-ти Пехотен Шипченски полк“. Следва бул. „23-ти пехотен Шипченски полк“ в посока запад-изток, до Царската чешма, след което продължава по бул.„Княз Александър Батенберг“, в посока запад-изток, достига до бензиностанция ОМV. Следва обратен завой по бул.„Княз Александър Батенберг“ и маратонът се движи в посока изток-запад по бул.„Княз Александър Батенберг“. В часовете от 08:23 ч. до 9:32 ч. бул.„Княз Ал. Батенберг“ от кръстовището с бул.„Розова долина” до кръстовището с бул. „Никола Петков” /LIDL/ в посока запад-изток и от кръстовището с бул. „Никола Петков” до бензиностанция ОМV в посока запад-изток ще бъде затворен за движение на ППС-та.

След кръстовището на бул.„Княз Александър Батенберг“ с бул.„Никола Петков“ маратонът се движи в източната лента на булеварда, като преминава по металния пешеходен мост, пресича Старата река и продължава на запад по велоалеята, успоредна на ул. „Капрони“, завива надясно по ул. „Орешака“ и продължава по велоалеята за село Енина, малко след стадион "Севтополис" завива наляво и преминава през Северен парк до Колодрума. Маратонът достига до локален асфалтов път и по него продължава до кръговото на изхода на град Казанлък, в посока Габрово. На кръговото се завива надясно и маратонът продължава по велоалеята до източния вход на парк „Розариум“, където е финалът.