Личните лекари настояват за електронни  направления Пред кабинетите на личните лекари напливът на пациенти става все по-голям. Пред тях чакат хора както с грипоподобни симптоми, така и възрастни с хронични заболявания, за попълване на рецептурни книжки, деца върнати от училище и детски консултации.
С това рискът те да се смесят пред кабинетите и да се заразят става изключително голям. Мнението на общопрактикуващите лекари е потоците да бъдат разделени. Да се спре разхождането от кабинет в кабинет по коридорите и лабораториите на болничните заведения. Маските трябва да бъдат задължителни. Според д-р Миндов – председател на сдружението на общопрактикуващите лекари, ако не се вземат мерки, „лекарските кабинети ще се превърнат в развъдник на инфекции, като съществува опасност и за самите лекари“. Затова личните лекари настояват за електронно издаване на направления, включително и PCR-тестове. Според ЕИП в страната има регистрирани 1384 случая на заразени медицински лица.
Данните на Единния информационен портал сочат, че за последното денонощие, след направени 4320 теста, са установени положителни 587 проби на заразени с коронавирус. Излекуваните са 128, починали 23 със съпътстващи хронични заболявания. В интензивни отделения са 65 пациенти.