Община Казанлък не одобрява увеличението на цените на билетите по различни маршрути от линиите от общинската и областна транспортна схема, направено едностранно, без знанието и съгласието й, от страна на „Кумакс Инвест” ЕООД.

Това се казва в официално съобщение от Пресцентъра на Община Казанлък от късно тази вечер.

В свое писмо до фирмата – превозвач Общинат Казанлък изразява несъгласието си с новите по-високи цени на билетите,с мотива, че "промените в цената на дизеловото гориво са плаващи и с кратковременни изменения в посока завишаване и понижаване", както и че не е налице изтекъл достатъчно дълъг период с постоянна цена на дизеловото гориво франко площадката на „Нефтохим” - Бургас, която, съотнесена към формулата за формиране на цената, да мотивира загуби на дружеството, респективно да е основание за изменение на действащите цени на билетите."

Потърсени за повече информация, служители на Автогарата, която се стопанисва от фирма "Кумакс" отказаха коментар, с мотива, че "сега се отчитат и трябва да се обадим утре". Оттам обясниха, че новите цени не касаят линиите Казанлък- София, и Казанлък Стара Загора, а само тези от общинската и областна транспортна схема.

Интернет сайтът на Автогара Казанлък също не е обновяван от 2015 година и на него не са публикувани новите цени на автобусните билети, които са в сила от началато на тази седмица.

По информация на zakazanlak.bg, цените на билетите за общинските линии са вдигнати с по 20 стотинки вмасовия си случай.

От Общината в Казанлък подчертават, промяната на цените на билетите и увеличението е едностранно действие от страна на „Кумакс Инвест” ЕООД и не есъгласувано с тях.

Призовава се фирмата незабавно да прекрати този процес, а превозвачът да запази досегашното равнище на цените на билетите и насочи усилията си към подобряване качеството на обслужване и създаване на по-добър облик на услугата, предоставяна от него.


Договорът между Община Казанлък и „КумаксИнвест” ЕООД за извършване на обществен превоз на пътници е за срок от 5 години и е от 9-ти юни 2017 година.