Юбилейна изложба на фотографа Петко Йончев „ По- красива аз не знам” бе открита в Музея на фотографията. В залата за временни изложби са показани 41 творби от общо 160, които авторът е заснел за една голяма изложба, посветена на 70-годишния му юбилей.
Фотосите пресъздават природата в различни сезони и в различни краища на България. Фототворбите са заснети през последните десет години, като авторът им Петко Йончев споделя, че по принцип снима във всички жанрове на фотографията, но е категорично решението му юбилейната изложба да бъде с природни сюжети. „ Във всяка една фотография има някакъв спомен, процесът е свързан с много обикаляне из страната. Обичам да пътувам, обичам България с нейните красоти и имам желание да изразя чувствата си с тези фотографии”, коментира Йончев.
Петко Йончев е родом от Павликени. Фотографията му е хоби, с нея се занимава от 50 години. Творбите му са участвали в множество изложби у нас и в чужбина. Носител на множество награди, сред които и статуетката на Българска фотографска академия за особен принос в развитието на фотографията в България и на Международната фотографска асоциация.