Трима младежи, отскоро новодомци в малка кооперация на ул. „ Неофит Рилски “ № 5 в Казанлък, зад Кооперативния пазар, с много страст и хъс сътвориха коледно настроение за себе си и своите съседи и гражданите от жилищните блокове наоколо.
Момчетата, чийто имена съседите им все още не знаят, но на които се възхищава кварталът, със собствени средства са закупили светещи маркучи и зелена растителност, с които са облагородили и освежили пространството около блока. Няколкото дървета в зелената площ пред коопорецията вече са обвити в светещи неонови маркучи и вечер радват минувачите с усещането за наближаващи коледни празници.


Младежите са създали и красива градина, на мястото на храстлаци и мръсотия, които доскоро бяха част от пейзажа около кооперация.
Също със собствени сили и средства са доциментирали и похабена пътека, пред жилищната кооперация, намерили са и креативно и симпатично, с патриотичен привкус решение на ръждясалите ламарини на ел. таблото пред блока.
Примерът е заразителен, а съседите им са във възторг.
Би било прекрасно, ако починът им намери и други съмишленици.


Които вместо да чакат Неволята в лицето на Общината да благоустрои край местата където живеем, не по-зле можем да се справим и сами с много желание и труд и почти без пари.

Има и бонус подобно справяне, още повече, ако сме вложили наш труд и пари: ценим.