8 от видните общественици на Казанлък, вписани в Почетната книга на града, успяха да откликнат на поканата на кмета Галина Стоянова и да се включат в среща в навечерието на Рождество Христово. Музикалният педагог Елена Юлианова, вокалният педагог Стефка Денева, актрисата Гълъбина Михайлова, писателелят и краевед Лилия Димитрова, дългогодишният директор на Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм, с над 40-годишен опит в сферата на образованието Рени Червенкова, историкът д-р Косьо Зарев, дългогодишният директор на Механотехникума в Казанлък Христо Гъдев и живата памет на казанлъшкия Музикален театър Веселин Шивачев. по време на срещата видните казанлъчани са очертали пожелания за популяризиране на все повече тракийски могили в Долината на тракийските царе, за истинска концертна зала за класическа музика, нов роял и създаване на Инициативен комитет за отбелязването на 160-годишнината на Народно читалище „Искра – 1860“ през 2020 г., съобщава общинският пресцентър.

„Радвам се да Ви видя заедно, да се видим и да си поговорим чисто човешки, като хора, които определят общественото положение в града, но и с които имам добра човешка връзка - е посрещнала специалните си гости кметът на Казанлък. - Вие сте специални хора, които могат да кажат много неща, които да са полезни за общината, с добронамерена критика.“, добави тя. Всеки от гостите получи специалната значка – символ на града".

Покрай многото мили спомени за славни успехи и градивни бележки в навечерието на Рождествените празнициОбединени от стремежа да правят все повече и повече за родния град и неговите жители участниците в срещата изразиха надежда тя да стане традиция. Със сурвакане и коледарска песен всички си пожелаха сбъдване на желанията, за да имат казанлъчани истински поводи за осъзнато самочувствие и се поздравиха за светли празници.