Днес, на площад „Севтополис“, бе открит Коледният базар „Създадено в Казанлък“, който ще продължи и през тази събота и неделя. Майстори от града и общината предлагат най-разнообразни стоки, изработени от тях самите – коледни играчки и аксесоари, шапки, ръкавици, чорапи, традиционната розова вода и други ароматни продукти. Много са и кулинарните изкушения. Сред тях са ястия от месо, ядки, различни сладки лакомства, сред които и прочутите казанлъшки понички. Не липсва и традиционното за тези празници греяно вино.
Идеята на организаторите е да дадат възможност на местните производители да покажат своето майсторство, а същевременно и да допринесат за празничната атмосфера в града на розите, непосредствено преди Коледа и Нова година. Сред участниците са и от екипа на "Работилничка за бисквитки“, която е част от местното сдружение „Бъдеще за децата“. Социалното предприятие е създадено, за да подкрепя порасналите деца с увреждания, като им осигурява условия да изграждат трудови умения и навици и да им осигурява възможности за реализация. Получените от продажбата на изработените от тях продукти ще бъдат използвани за развитието на организацията. Базарът е традиционен и само по време на пандемията от Ковид не се състоя, поради наложените ограничения в цялата страна.

Не всички участници в него са казанлъчани. Някои от тях са дошли специално за базара. Сред тях е Феври, който идва от Разград. В огромното стрелбище се предлагат много игри, атрактивни не само за децата, но и за техните родители. При точен мерник с пневматична пушка, автомат, дартс-стрелички или с малка топка, „отличникът в бойната подготовка“ получава желания от него трофей. Феври за първи път идва за казанлъшкия базар, но вече планира да дойде и догодина.