„Който пее, зло не мисли“ за кауза


На концерт с кауза канят учениците от 12 Б клас на ППМГ „ Никола Обрешков“ в Казанлък.Концерът, който е под надслов „ Който пее, зло не мисил“ ще събира средства, с които учениците ще закупят нужни консумативи или бебешки млека за Детската стая в Родилното отделение на казанлъшката многопрофилна болница.


Идеята за концерта е разработена от учениците от 12 Б като проект в часовете по „Свят и личност“, с преподавател Виолета Мирчева.
Мотивът на бъдещите абитуриенти да подкрепят именно Детската стая в родилноот е фактът, че повечето от тях са родени в казанлъшката болница, както и желанието им да помогнат на семействата, решили да имат деца, но без възможносит да осигурят най- важното в първите мигове на новороденото.


Чрез специална анкета са открити и желаещите да участват със свои изпълнения в концерта, математици, с ярко изразени певчески таланти от различни класове в гимназията.
Петимата индивидуалниучастника в благотворителния концерт ще представят общо 10 песни, половината от които ще са народни.
Със специална изненада за каузата ще се представят и момчетата от 12б клас, които вече репетират авторско рап парче.


Проектът „ Който пее, зло не мисли“ ще бъде представен пред уважилите концерта-кауза Деа Колева и Павлина Илиева от същия клас.
Благотворителният концерт щще е на 8-ви февруари – петък, от 19 часа, в залата на Военния клуб в Казанлък.
Желаещите да подкрепят каузата ще могат да оставят своята лепта, в размер на 3 лева, в специални кутии, поставени пред концертната зала.


Миналата учебна година, също по порект в часа по „Свят и личност“ тогавашните дванайсетокласници от казанлъшката Математическа гимназия, с друга кауза събраха дарения за социалната кухня в Казанлък.