Нищо подобно, особено ако става дума за наше момиче, харно и хубаво и особено, ако трябва скъпо да се даде?
Опровержение на твърдението, че БСП е слаба и не е в кондиция, защото изгуби и последните избори, ачик-ачик в снимки и и спомени вече е налице. Особено след светското събитие на сезона, а може би и на годината. Сватбата на племеницата на ВИП социалиста, хуле, обругаван, тачен и желан, презиран и въздиган, лидер на областния съвет на БСП и бивш кандидат за кмет на Казанлък от време старо Васил Самарски. С изключително стилно сватбено тържество, за което дълго светските клюкари и хроникьори ще разказават, присъстващите ще трият сълзи в знак на умиление и гордост, че са били от пейзажа по снимките там, 23 годишната племенница на Самарски – Мариела Цонева встъпи в граждански брак с избраника си по сърце Йордан. Брачната церемония, проведена по всички граждански иобщински канони, бе елегантно съпроводена от Пламена Терзиева, доскоро млад БСП кадър, а понастоящем обаче длъжностно лице към община Казанлък. И по традиция документирана от дузина ТВ камери и още толкова фотографи.

Преди да каже заветното „Да“ булката, решена в изключително стилен и елегантен тоалет, бе зорко пазена от десетина ячки млади БСП членове, симпатизанти и просто приятели, които с мощното си „УУУ“ подплашиха и изтърколиха по стълбите на „Чифлика“ сватбарите, тръгнали наперено евтино и лесно булка да си взимат. Сред извисилите глас- канара, който продъни небето, ошари облаците и прогони наперените авери на Йордан чак доТюлбенския мост, бе видният средногоровец Пламен Караджов, в компания с горночерковеца Продан Бюйлеков и голямодряновецът Спас Момов.. Който лесно булка не му се дава, и други път него да вика, коментираха х лелите от махалата, за които съботат премина в зяпане, плямпане и ослушване тъдява.
След дълги стратегически умувания и завъртания ткъде и как, най- сетне прекрасната младоженка бе в крайна сметка на хаир дадена и изведена лично от нейния баща – театралният кадър и абонат на дядо Коледа Николай Цонев. С особено вълненине по стълбите младоженката бе съпроводена по нейна воля и желание от нейния вуйчо- Васил Самарски, в знак на признание и уважение за всичките години отдадена грижа, приятелство, сторено добро и подарена любов. В сълзи от радост сподави най-съкровения и мил ден в живота на щерка си, в прекрасна рокля бордо майката – Славка Самарска и Кина Самарска, другата жена, без която малката Мариела не би станала такова прекрасно чудо.


Сред поканените 210 гости от страната и чужбина, бе и народната актриса на Руската Федерация и приятелка на Казанлък Наталия Дроздова, както и един от другарите на вуйчото- поп певецът Стоян Петров. Не мина и без емблематичното и запомнящо се участие на Шипченския Том Джоунс- Иван Караиванов. Именно той и Дроздова бяха сред гвоздеите в забавната част на сватбата, за която грижа имаха още: несменяемият и виден сватбен конферанс и ТВ новинар Жоро Манев, така и двама диджеи и ансамбъла на Цветан Цочев. Сред сватбените скечове с неотразимо присъствие и незабравима идея блесна кореспондентът на БГНЕС Иван Янев, който ще остане в архивите на таз незабравима сватба със своя чар, пластика, креативност, всеотдайност и себеотдайност, артистцизъм и модна естетика.
Представители на бизнеса, на медиите, на бившата власт, на приятелите на родата, на сподвижниците и на отминалите избори, споделиха тънките мезета и от пиле мляко, които се лееха по сватбените софри, красиво нагиздени от салон „Деница“ и местен ресторант. Баш на центъра. В разгара на сватбеното тържество, преди заветното „Да“, брачните халки, които вече греят на ръцете на младоженците, със своя важен за историята и церемонята принос, се записаха изключително преданите и умни мини домашни пинчера на мама Самарска-Чарли и Съни. Нагиздени тематично и баш за сватба, точно те донесоха в елегантни кутии сватбените халки за младоженците. При това без грешка и без помощта на салам.

С особена елегантност, освен мама Самарска и тати Цонев, на сватбата грееха и избраните кумове: Денко Денков – джуниър и Валентина, както и всички останали поканени гости. Гледката, документирана в десетки файлове по пищност и блясък, директно влиза в пряк двубой с церемония за „Оскарите“. Подаръците бяха бол, преимуществено пари, защото всичко на този свят е свързано с тях, а чат-пат дори и любовта, но не и в случай като този. Цветя за цял магазин и хиляди пожелания за здраве, любов и куп деца, споходиха младоженците в първи им прекрасен общ ден. От всички други такива, в следващите поне 100 години.
А че ще живеят в мир и сговор, не ще и лаф, понеже пъргавият Данчо застъпи булката, а чевръстата Мариела го надскочи в спора за домашната пита. Така поравно ще делят и добро, и зло заедно. Както вчера бяха, тъй да са и в другите 100 години!

Амин!

PS. Предвид ранния час на уведомителната хроника от по Стъргало, предвид късния час на финала на събитието, молим за снизхождение при наличието на евентуални груби правописни грешки. За фактологичните – име туряме.