„Кажи НЕ на насилието”

Под това мото започва поредица от инициативи в Казанлък, посветени на борбата срещу насилието над жени и домашното насилие. Идеята е на жените социалистки от града на розите. Кампанията стартира на 24 ноември и ще продължи до 10 декември, но още днес, в Деня на добротата, е първото събитие. Това е благотворителната инициатива със заглавие „Кажи не на насилието – подари книга“, която цели подкрепа на читалищните библиотеки в селата Розово и Енина. От 13 ноември до 8 декември 2017 г. в клуба на БСП в Казанлък ще бъдат събирани дарения на книги, които ще бъдат предадени на двете библиотеки на 10 декември.

Кампанията на казанлъшките социалистки „НЕ на насилието над жени и домашното насилие“ обхваща няколко дати - 25 ноември –Международен ден за елиминиране на насилието срещу жени, 29 ноември – Международен ден на защитниците на човешките права, 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН и 10 декември – Международен ден на правата на човека.

На 24 ноември от 17 часа в конферентната зала на хотел „Палас” ще се проведе поетична вечер „Не на насилието над жени.

Стартира и Конкурс за детска рисунка и колаж на тема „Домашно насилие“. В него право на участие имат ученици от I до ХII клас. Рисунките трябва да бъдат на стандартен лист за рисуване, с материали по избор. На гърба на всяка рисунка трябва да бъдат изписани трите имена на участника, клас, учебно заведение, населено място и телефон за връзка. Класирането ще се извърши в три възрастови групи. Крайният срок за изпращане на рисунките е 8 декември 2017 г. на адрес: Казанлък, ул.“Чудомир“№1.

През месец ноември Приемната по проблеми с насилието над деца, жени и възрастни хора ще бъде отворена всеки петък от 14.00 до 18.00 ч. На желаещите ще бъде осигурена безплатна психологическа и юридическа помощ при пълна дискретност. Приемната е в клуба на БСП - Казанлък.