Възпитаникът на треньора Боян Стоян от футболен клуб „Розова долина” Монир Ал Бадарин, настоящ състезател на ПФК”Берое” получи официална покана от бившия английски шампион "Лестър" за пробен период от школата на клуба


Мони, който еученик в казанлъшкото основно училище "Георги Кирков",
в момента играе в състава на „Берое” 2004, под ръководството на Радостин Александров.


Красимир Тодоров, съотборник на казанлъчанина също е получил покана от английския гранд.


Двамата ще останат за седмица в Академията на „Лисиците“, заедно със своя треньор, който седмица по-рано ще бъде на едноседмичен стаж там.


Поканата идва директно от главния скаут на академията – Бил Уол, който лично е наблюдавал част от изявите на отбора на „Берое“ през сезона.


Контактът между двата клуба е директен, без посредници, като в предложението на „Лестър“ присъства и възможността за сътрудничество между двата клуба занапред.
Академията на „Лестър“ е оценена в най-високата категория на Острова.


Монир Ал Бадарин е роден пред 2005 г., но играе при една година по-големите като полузащитник. През този сезон претърпя контузия, но това не му попречи да се възстанови бързо и да продължи да се представя на високо ниво на терена.

За 51 мача, той има 38 гола и 22 асистенции, а на последното международно участие на отбора за родени през 2004 г., което бе в Италия, той взе отличие за "Най-добър полузащитник на турнира", макар да бе година по-малък от всички. Също както своя съотборник и Монир завършва годината с отличен успех.

Красимир Тодоров е роден през 2004 г. и играе като централен нападател. През този сезон отбеляза 72 гола и асистира за 59 в 59 мача, разписвайки се срещу отбори като Цървена Звезда, Торино и Динамо (Букурещ).

Източник:beroe.bg