Момичетата на Алла и Юлиана Ангелови спечелиха 11 златни медала, 3 купи и 9 квоти за Dance World Cup '2018 в Испания

Талантливите момичета от Балетно-танцов център „Грация“ към НЧ „Възродена Искра - 2000” в Казанлък отново показаха класа и високо майсторство на проведените национални квалификации за Dance World Cup '2018. Те завоюваха 11 златни медала, 3 купи и 9 квоти за участие в Световното танцово състезание в Барселона тази година.


Квалификациите се проведоха на 17 и 18 март в Пловдив, а казанлъшките балерини, под ръководството на хореограф-педагозите Алла и Юлиана Ангелови, се представиха отлично, което им отреди правото да се състезават за Световната купа по танци.

Малките танцьорки Виктория Йовчева и Десислава Кратунова спечелиха стипендия за дует „Испански танц“ от клас „Мини деца“ до 9 години за безплатно участие на Световните финали DWC 2018 в Барселона, Испания. Стипендия за „Малка група“ от клас „Мини деца“ до 9 години за танц, спечелил на-голям брой точки, и за най-добра група в тази възрастова категория за танца „Валсова феерия“ завоюваха Вики Гочева, Даниела Калчева, Татяна Бечева, Никол Пеева, Десислава Кратунова, Габриела Денева, Виктория Йовчева и Валентина Тояганова. Представянето им позволява да участват безплатно в Световните финали Dance World Cup в Испания. И двете формации се ръководят от хореограф-педагога Алла Ангелова.

Отлично се представиха грациите от ниво „Средно напреднали“ за дебютното трио „Инфинити“ в стил „Контемпорари“. Даяна Митева, Александра Иглева и Десислава Милева се класираха на първо място и грабнаха три златни медала и квота за Световните финали. За танца „Слънчогледи“, също в стил „Контемпорари“, танцьорките от ниво „Средно напреднали“ се класираха на първо място с купа и квота за финалите в Испания. Тези състави се подготвят от хореограф-педагога Юлиана Ангелова.

Дебютните танцови изпълнения на солистките Александра Иглева с танца „Боливудски ритми, Виктория Гочева с танца „Кукла“ и Татяна Бечева с танца „Италианска тарантела“ също бяха високо оценени на националните квалификации. Трите грации получиха квоти за DWC '2018.

По-големите грации отбелязаха поредния си успех с 3 първи места - 5 златни медала и купа за постановките на хореограф-педагога Алла Ангелова „Фрески от Изтока“, „Арменски танц“ и руски хоровод „Лебедова песен“. Поздравления за Янина Николова, Кристина Губеркова, Ирена Божикова и Петя Видолова. Всички те получиха квоти за Световните финали.

Изключителен успех за целия екип на БТЦ „Грация” - за хореограф-педагозите Алла и Юлиана Ангелови, за техните даровити момичета и на всички, които са съпричастни към танцовото изкуство и имат принос за развитието му в Казанлък.