Казанлъшки ученици на световна спортна олимпиада Отборът по волейбол за момичета на казанлъшката Хуманитарна гимназия „ Св. св. Кирил и Методий“ ще представи страната ни в Световните ученически игри в Бърно, Чехия през юни догодина.
Това съобщи треньорът на отбора и преподавател по физическо възпитание Тодор Узунов.

Казанлъшките волейболистки са получили правото си за участие в престижния спортен форум, благодарение на отличното си представяне миналата година в Националните ученически игри, където са станали Републикански шампиони за страната.

Участието на волейболния отбор, момичета 8-10-ти клас на Хуманитарната гимназия в Казанлък е на стойност 15 хиляди лева, като тези средства не се поемат и не се отпускат от бюджетите нито на Министерството на образованието, нито от Министерството на младежта и спорта.
Волейболистки и треньор сами трябва да се справят с финансовото предизвикателство.

До момента е внесен депозит за участието, но са нужни още 10 хиляди лева, за да се осигури пътуването и престоя на казанлъшкия отбор, който ще представя страната ни в Бърно.
Момичетата на Тодор Узунов вече обмислят поредица благотворителни прояви, надяват се и на подкрепа от спомоществователи.

За повече информация по отношение на участието или подкрепата за него, може да се обръщате на мобилни номера 0897 38 13 72 или на 0878 7992 97.

Участието на казанлъшкия отбор по волейбол в Световните ученически игри ще е третото поред, след участията през 2010 година в Китай, където отборът завоюва 12-то място от 24 участващи отбори от цял свят и в Белград-Сърбия през 2016 година, където девойките станаха 6-ти от 36 участващи отбора.