Логото на Втория географски фестивал е на Николай Найденов от Художествената гимназия

На 16 и 17 април Казанлък ще се превърне в столица на географията в България. Градът на розите ще домакинства Втория географски фестивал и ще запише нова страница в историята на българската географска общност.

Географският празник е наситен с богата програма, която включва интерактивни и практически състезания за ученици в брейн-ринг формат - това е оригинален състезателен формат, който се използва за ученически и студентски състезания, в които се участва като отбор. В рамките на определено време отборите имат право да обсъдят и дадат отговор. Форматът е подходящ за провеждане пред публика. В двата дни са предвидени още панелна сесия от презентации на географи и пътешественици; географска изложба; обучения за ученици и учители; празнична географска вечер и забава; екскурзия в района на град Казанлък; организиране на тематични щандове с географска литература; обявяване на победителите в националните конкурси за ученици, за учители и любители на географията и още много изненади.
Форматът на състезанието по време на Фестивала предвижда провеждането на отборно състезание - Географиада. На втория ден за учениците е предвидено обучение за работа с GPS-технологии и други географски изненади.

Съорганизатори са Български географски портал - Географ БГ, Община Казанлък, Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ - Казанлък, Българско географско дружество, Асоциация на професионалните географи и регионалисти - клон Казанлък, Катедра „География и методика на обучението по география" на Шуменски университет, Издателство "Булвест 2000" и др.

По традиция предложенията за лого на фестивала са направени от ученици в града-домакин на събитието. Николай Найденов от 10 А клас на НГПИД „Акад. Д. Узунов“ – Казанлък, е автор на одобреното от Организационния комитет официално лого на фестивала. Николай учи „Рекламна графика“ в Художествената гимназия. Той ще получи специален сертификат и географска награда по време на Българския географски фестивал.