Казанлък е отличен с грамота „Дигитална община“ В рамките на два дена, на територията на Общината, се провежда Национален Зелен форум под надслова „Интегриращата роля на общините в Зелената трансформация“. Форумът е част от поредица ежегодни национални събития, организирани от Асоциацията на българските градове и региони със съдействието на Фондация „Конрад Аденауер“ и е с насоченост към представителите на местните власти.
Събитието бе открито на 11 април, а кметът Галина Стоянова приветства присъстващите и пожела успех, и повече зелени практики в общините на територията на страната. Галина Стоянова се срещна лично с Нюрберт Бекман-Диркес, директор на Фондация „Конрад Аденауер“ и имаха възможността да обсъдят различните зелени практики, които се извършват на територията на Общината.
В дискусиите през първия ден участваха кмета на Габрово - Таня Христова и заместник-кметовете на Столична община и община Стара Загора, Надежда Бобчева и Радостин Танев.
Бяха връчени и Годишните национални награди на АБГР (Асоциация на българските градове и региони) - 2024, Община Казанлък бе отличена с грамота и плакет в категорията „Дигитална община“.
През днешния ден всички гости и присъстващи на форума ще имат възможността да посетят културните обекти на територията на общината. Ще се насладят на историята на розовото масло в “Музей на розата”, след това ще се пренесат в миналото като влязат в гробницата „Оструша“, а в края на обиколката ще могат да прекрачат „портала на времето“ в новооткрития археокомплекс „Долината на тракийските царе“.