Прожекцията в Казанлък на документалния филм "Ваклуш" на режисьора Николай Василев, който е казанлъчанин, е на 13 юни, 19:00 часа, в Дом на културата „Арсенал“.
Документалният филм "Ваклуш" е сниман в периода 1998-2022 г. и съдържа непоказвани архивни кадри от живота на известния духовен водач Ваклуш Толев. Посветен е на 100 годишнината от неговото рождение и представлява разказ за житейския път и идеите на една от най-енигматичните личности на България.

Николай Василев е сценарист и режисьор. Роден е в Казанлък. Младият творец гостува на родния си град преди четири години с документалния филм за златния учител Теодосий Теодосиев. Василев е удостоен с наградата Jameson (2010) за филма си „Приказки“. В творческата му биография има още десетки наградени филми, сред които „Добрият самарянин“, „Пътят към Тива“, „Високо“, „Добрият Ад“, „Резервни крила“, „Осенение“.

През 2019 г. излезе филмът му „Формулата на Тео“, посветен на известния учител по физика от Казанлък – Теодосий Теодосиев.

През 2021 г. Николай Василев представи „Да бъдеш Майстора“, портрет на Владимир Димитров Майстора, както и филма „Гладиатор“, посветен на двукратния олимпийски шампион Боян Радев.