За втори път в Казанлък ще се проведе "Изложение на университетите и колежите в България". Тази година то ще бъде на 22 октомври 2019 г. от 11.00 до 16.00 часа, в сградата на Младежкия дом. Инициатор и организатор на събитието е Младежки общински съвет - Казанлък, с подкрепата на Общината.

Събитието получи изключително висок отзвук в първото си издание през миналата година, като тогава Техническият колеж в Казанлък бе обект на огромен интерес от страна на завършващите средното си образование момчета и момичета.

Тази година в изложението са заявили участие 24 университета и колежи. Един от тях е Техническият колеж в Казанлък към Технически университет - София, който вече започна третата си учебна година и има 200 студенти.

Според организаторите от Младежкия общински съвет, през 2018 година изложението е получило невероятен отзвук, тъй като е осъществил изключително полезен контакт между зрелостниците в Казанлък и представителите на едни от най-търсените университети и колежи от страната. За целта и тази година всеки университет и колеж ще има свое обособено място, където кандидат-студентите, заедно с представителите на институтите ще могат да проведат диалог относно кандидатстване, прием, програма и реализация.

МОС обещава интересни изненади по време на срещата между зрелостниците и представителите на академичната общност, като една от тях е тестване на VR очила.