Изложба на Иван Милев гостува и във Виена Експозиция с картини на Иван Милев от казанлъшката Художествена галерия ще бъде открита на 23 ноември в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ (на снимката във Виена). Тя ще може да бъде разглеждана от виенчани и гостите на австрийската столица до 5 януари догодина.
Изложбата, озаглавена „В странство. 125 години от рождението на Иван Милев“ бе показана в Рим през април тази година. Това бе първата самостоятелна изложба на художника, организирана някога извън пределите на България.
Включени са 20 творби на художника, всички те част от колекцията на Казанлъшката художествена галерия. Няколко от тях не са участвали десетилетия в изложба. Сред експонатите е и една от най-емблематичните творби на Иван Милев „Ахинора“.
Представянето на творбите на маестрото се осъществява под патронажа на президента Румен Радев – ангажимент, който държавният глава пое за всички събития, които тази година екипът на казанлъшката галерия организира във връзка с годишнината на художника.
Първото и единствено посещение на Иван Милев във Виена е през 1925 г. След почти сто години той се връща в австрийската столица с изложбата „В странство”, която екипът ни подготви по повод 125 години от рождението на художника“, обявиха от Художествена галерия – Казанлък.