Две интересни поред вечери предлага за меломаните и любителите на качествената музика и Мепомена своеобразният Център за култура и изкуство, в какъвто е превърната Алиолувата къща в квартал „Кулата“ в Казанлък.
На 9 юли- вторик от 20 часа е концертът -–спектакъл на Държавна опера Бургас, със заглавие “Под небето на Париж“.
В програмата са включени изпъленение на вечните хитове на 20 век- песни на Едит Пиаф, Марио Ланца, Пепино Галиарди, Дий Мартин, Жо Дасен и други.
В изъпление на актрисата Деляна Хаджиянкова, пианист Страцимир Павлов, Марио Николов- тенор, и сопраното Валентина Корчакова.


Билети за концерта се продават в Културно-информационния център на улица „Искра“ 4.


Ден по-късно на 10-ти юли, - сряда от 20 часа е специалното издание на „Сън в лятна нощ“ по Шекспир, постановка на Общинския театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък.
Спектакълът е със специален реверанс и изненади към брачните двойки на Казанлък, сключили граждански брак през последните 5 години. Идеята за този арт подарък, при който на цената на един билет ще може да се въползва семейството. Идеята за това е на актьора от театъра Георги Атанасов.Съботите в Алиолувата къща традиционно са запазени за малката публика на Казанлък: тази събота- 6-ти юли, от 11 часа там ще се играе драматизацията по приказката „Дядо ряпа вади“.
Седмица по-къссо – на 13 юли, също от 11 часа е и спектакълът по Ран Босилек- „Задави се Меца“. И двете постановки са за деца над 3 годишна възраст.