И след 50 години – Да!

И след 50 години 172 души си казаха „Да!” на третото издание на Златните сватби в Казанлък. В церемонията, водена от кмета Галина Стоянова, участваха 86 двойки, които през 1969 година са се врекли във вярност и след половин век подновиха своята брачна клетва.

Хора с различни професии и житейски съдби се събраха заедно с много емоции и усмивки, за да докажат, че любовта продължава, независимо от възрастта. Но най-важното, според златните младоженци, е взаимното уважение, разбирателството и компромисите от двете страни.

Кметът Стоянова води гражданския ритуал, който съдържаше всички елементи на церемонията като потвърждаване на семейния обет, разчупване на питката, първата наздравица, първият танц. Тя разказа и притча за тайната на дългия и щастлив семеен живот.

Двойките от община Казанлък, които имаха удоволствието да участват в това мило тържество, получиха като подарък ритуални сватбени чаши и удостоверение за Златна сватба.

За приповдигнатото настроение на всички заслуга имаха и танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Арсенал“, танцовите двойки от Клуб по спортни танци „Роза“, талантливата певица Рени Петрова от школа „Орфей“ при НЧ „Възродена искра – 2000”.