Екскурзия до Копривщица е голямата наградата за победителите от ППМГ „Никола Обрешков “ в Казанлък, първото Гергьовско надиграване, организирано от училището. Нейни носители станаха учениците от 9-тите класове на училището. Идеята за дългия хоровод е на директора на гимназията Красимир Дамянов.
Втори в надпреварата станаха десетокласниците, а трети учениците от 8 клас.

На хората се наловиха и преподаватели и служители от училището, а на финала дори и журиращите: тримата казанлъшки хореографи Христо Стоянов, Цветан Цочев и Ваня Минчева.
Журито отсъди кои са най- добрите по критерии: стил и характер на изпълнението, техника на изпълнението, сценично настроение и присъствие.

За всички участници в Гергьовското надиграване ръководството на гимназията бе приготвило вкусни лакомства и три големи торти.
100 ученика от различните класове в училището се наловиха на хорото, като демонстрираха различни умения в българските народни танци.

Право хоро, Дунавско хоро и ръченици, в различни вариации, бяха танците от Гергьовската надпревара, като освен тях средношколците показаха и завидни умения и талант на Чичовото и Циганското хоро. Всички участници в надиграването танцуваха със специални тениски в бяло, зелено, червено, с логото на гимназията, изобразявайки в училищния двор голям български национален трикольор.

Математическото Гергьовско надиграване в двора на Математическата гимназия в Казанлък събра много емоции, публика, настроение и категоричното обещание да бъде продължено и следващата година.

Да стане добра традиция за гимназията, която да увлече нови последователи и сред останалите училища, си пожелаха на финала участници, организатори и жури в първото Гергьовско училищно надиграване в Казанлък.
Видео от Гергьовското надигравене в двора на казанлъшката Математичесак гимназия ще стане и част от официалните рекламни клипове за училището в официалния училищен сайт.