Жаркият в климатично отношение месец август бе горещ откъм изяви и за детско-юношеския танцов състав на ансамбъл „Арсенал“. Младите танцьори участваха в 8-ия Международен фолклорен фестивал в Катерини-Паралия, Република Гърция, където заслужено спечелиха сърцата на зрителите. Танцьорите от Представителния фолклорен танцов състав „Арсенал“, ръководени от Ваня Минчева, се представиха с 10-минутна програма, включваща танци от северняшката етнографска област. Отличното им изпълнение беше възнаградено с бурни аплодисменти от многобройната публика.


Във фестивала участва и още една от фолклорните танцови формации при ДК „Арсенал“ - Клубът за народни танци „Теменуга хоп-троп“. В рамките на 11 минути клубът се представи с танци от различните етнографски области на България. В гръцкия град се представиха и състави от Сърбия, Босна и Херциговина, Румъния, Хъртватия и България.

„Като ръководител на Представителния младежки фолклорен танцов състав „Арсенал“ и на Клуба за народни танци „Теменуга хоп-троп“ и от името всички изпълнители, изказвам огромна благодарност към ръководството на „Арсенал“ АД за оказаната финансова помощ, покривайки транспортните ни разходи за участие във фестивала в град Паралия“, сподели художественият ръководител на двата състава Ваня Минчева. Тя добави, че танцьорите, които ръководи, се стараят достойно да представят фирма „Арсенал“, чието име носи съставът, както Казанлък и България.

В началото на това лято, на 24-ти юни - Еньовден, детско-юношеските танцови формации на „Арсенал“ участваха в Националния фестивал в Боженци, където извоюваха първите места в раздел танцови състави и клубове за автентичен фолклор.

Следващото участие ДЮФТС „Арсенал“ е в Детския и младежки фолклорен фестивал „Орфей пее с морето“ в гр. Приморско, който ще се проведе от 1 до 6 септември т.г. Във фестивала ще участва друга формация на ансамбъла – Големият концертен състав.