ГЕРБ- съветници с нов шеф С нов председател ще е от утре групата общински съветници на партия ГЕРБ в Общинския съвет на Казанлък. Това съобщиха на брифинг днес от ръководството на партията в града.
Новият председател е Мария Цонева. Тя замества на поста след година на него, досегашния председател на ГЕРБ съветниците в Казанлък – фармацевтът Иван Гинев. Цонева е икономист по професия, работи в РУНО.
Освен нея, с още една рокада започва новата сесия утре за групата на ГЕРБ: след близо година овакантяване, на мястото на избрания за народен представител Борис Кърчев, който бе заместник- председател на групата съветници на ГЕРБ, вече застава Генчо Генчев.


Като начин всеки от групата да получи възможност за изява и трупане на обществен и политически опит, в името на политическото израстване, обяви рокадата Галина Стоянова- кмет на Казанлък и председател на общинската структура на партията в града. Принципът на ротация важал и при номинирането и избора на кандидати за депутати, допълни тя. и Нено Влайков, организационен секретар на ГЕРБ и бивш народен представител.

Стоянова и председателят на Общинския съвет Николай Златанов дадоха отлична оценка за работата на досегашния председател на групата на ГЕРБ Иван Гитев и изразиха увереност, че и новото ръководство на групата ще е също толкова активно и ще допринесе за утвърждаването на ГЕРБ като водеща политическа сила в общината.

Когато има успехи всички си ги приписват, но за неуспехите отговорността винаги е на мнозинството, подчерта Председателят на местния парламен Николай Златанов. Той обясни по този начин и единомислието в групата.
Оценявам отговорността, която поемам, каза Мария Цонева. За казанлъшката общественост тя е позната, освен като ГЕРБ активист и член на паритята вече 10 години, но и като хорист в един от градските певчески хорове и негов председател.
Цонева определя себе си като „обществен човек, който със сърце и душа следва задълженията си“.

Мария Цонева е родена на 26 декември в София. Магистър от СА „Димитър Ценов" - Свищов, специалност „Социална икономическа информация". Работи в частна фирма в Казанлък като „Експерт организация на труда". Член е на Федерацията на независимите синдикати от леката промишленост. Общински съветник от ПП ГЕРБ в Общински съвет – Казанлък. Председател на Комисията по култура, информационни технологии и вероизповедания, член е на Комисията по бюджет и финанси, както и на Комисията по конфликт на интереси.

Казанлъшкото ръководство на партия ГЕРБ даде висока оценка ина работата на местните депутати, които изключиетлно много помагали на Казанлък и допринасяли за намирането на средства за разрачни проекти. Поименно бе изборен приносът на народните представители Борис Кърчев-ГЕРб и Халил Летифов-ДПС.