Фалшиви столевки в търговската мрежа

Фалшиви банкноти от новите купюри с номинал от 100 лева са засечени в търговската мреаж, съобщиха потърпевши за zakazanlak.bg.
Първите „изгорели“ са собственици на малки магазинчета в крайните квартали и на Казанлък.
Фалшивите столевки с лика на Алеко Константинов били толкова добре направени, че трудно можело да се види „дефектът“ във водния знак на фалшификата, споделят препатили.
Въпреки това обиграното око можело да различи по -тъмния цвят на купюра.
Независимо от това съветът на експерти по банкова сигурност е в търговската мрежа да се използват специалните лампи за откриване на фалшификатите.


Няма опасност фалшиви столевки да ви „пусне“ банкоматът, тъй като в банките банкнотите се проверяват изключително щателно и поединично и е невъзможно там да „пробие“ фалшификат.
За сметка на коронния номер, на който се хваща почти всеки и чрез който фалшивите пари се „пускат“ в обръщение, а именно: „ може ли да ми развалите тази банкота“.
При положение, че станете жертва на фалшива столевка е добре да знаете, че банките не обезщетяват и не приемат фалшивите пари.
Тогава „ горенето“ си е за ваша сметка.


Само 7 месеца бяха необходими на майсторите на фалшиви пари, да изобретят фалшив купюр, който да е изключително добро копие на оригинала.
Новата столевка бе пусната в обръщение в края на миналата година.