Ние считаме, че европредседателството ни не донесе полезни и конкретни резултати за страната ни, както по отношение на Шенген, така и по отношение на валутния механизъм и въпросите за Западните Балкани. Това каза на брифинг с журналисти в Казанлък заместник-председателят на БСП и депутат от регион Стара Загора Драгомир Стойнев.

В добавка той посочи, че в приетата като резултат от специалната среща за Западните Балкани, инициирана от премиера Бойко Борисов в рамките на европредседателството ни Декларация за Западните Балкани, която управляващите определят като голям успех, „няма нито една назована конкретно страна“.

Заместник- председателят на БСП коментира и актуални политически теми от последните дни, като каза, че на хората вече започва да им омръзва от двойния стандарт, който Европа прилага, както и че „БСП е алтернатива на управляващите и ще става все по- силна алтернатива“.

Стойнев коментира и водените разговори между премиера Бойко Борисов и руският президент Владимир Путин в Москва, по отношение на директен път за газови доставки до България. Според бившит енергиен министър, „ няма скоро да разберем какво ще се случи по отношение на възможностите за директен достъп на газова тръба към нас. На този етап се гледаме по –топло с Русия и считам, че тези две визити, на президента, и на премиера, могат да са в полза на страната ни“, добави той.

Стойнев даде рамо на новото ръководство на БСП в Казанлък като каза, че новоизбраната председателка на Общинската организация Румяна Друмева „тръгва с изключителен рейтинг“.

Самата Друмева бе категорична, че „в БСП диалогът е налице“, както и че вече са проведени събрания в 90% от основните партийни организации в община Казанлък, където такива не са били направени преди общинската конференция.
Противоречията са ни вътрешни, и те ще си останат такива, каза още Друмева.

Близо 1000 са членовете на общинската БСП организация в Казанлък, като новият лидер си е поставил за цел да се срещне лично с всеки едни от тях, стана ясно още на брифинга.