"Експертите" и "Арсенал"  с жест към Болницата в Казанлък

Пореден жест към общинската болница „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък направиха членовете на групата Експерти за Казанлък и ръководството на фирма „Арсенал“.

Те дариха 10 хиляди лева за закупуването на нов товарен асансьор в болницата. С това всичките 3 болнични асансьора на практика вече са подменени. Закупеният нов е най-големият и единствен товарен асансьор в болницата, служещ за превозване, както на пациенти с колички и болнични легла, така и за персонал и разнос на храна.

Покупката на новия асансьор, който е най-големият в болницата, е била повече от наложителна, след като старият, закупен през 1962 година, е бил морално остарял и аварирал непрекъснато. Липсваха и части за подмяна и ремонт, казаха от болничната управа.
Жестът на Експертите и на „Арсенал“, както и на други дарители, за нас е изключително ценен и важен, категорична бе д-р Кети Манолова – Владкова, управител на болницата, според която този асансьор е бил изключително необходим за болничното ежедневие. Заради ремонта на стария и честите аварии се налагаше да пренасяме пациенти по етажите с одеяла, допълни тя.


Стойността на асансьора е близо 33 хиляди лева - непосилна сума за заделяне от бюджета на болничното заведение, на което разчитат жителите на 5 общини в региона.
Асансьорът е изцяло с вносни части, товароподемносттаа му е 1 250 килограма, има капацитет за 15 души.
Направеният жест отстрана на „Арсенал“ и Експерти за Казанлък не е първият към болницата на Казанлък.
Имаме добро партньорство заедно, категорична е д-р Маналова.
Благодарение на спомоществователството на „Арсенал“ и Експерти за Казанлък преди 4 години бе направено първото архитектурно заснемане на болницата, на база на което бе спечелен и голям европейски проект за ремонт на здравното заведение - смяна на дограма и отопление. Под ръководството на ръководителя направление ПИС /Проектиране и инвестиции в строителството/ в „Арсенал“ и общински съветник от групата Експерти за Казанлък инж. Цветан Шиков работници от „Арсенал“ участваха 3 месеца във вътрешния ремонт и освежаването на болницата, направено също със средства на фирмата.Преди няколко години, благодарение на личното посредничество на изпълнителния директор на „Арсенал“ Николай Ибушев, от кампанията „Българската Коледа“ казанлъшката болница получи и нов кувьоз за недоносени бебета.
В трудните времена и в условията на сериозни финансови дефицити в сферата на здравеопазването в България жестове като тези на „Арсенал“ са от изключително значение за нас, каза управителят на казанлъшката болница.